Wijncursus - aanbod
Nijmegen
Een passende wijncursus voor jou!
Volg je eigen wijncursus in Nijmegen.
Alleen en/of met vrienden, met je partner, je bent altijd welkom.
In Nijmegen hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen.
Level 1
de Basis Wijncursus
In vier avonden leer je de basisbegrippen over wijn. Je leert over wijbouw: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijnstijl is. De tien belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de verschillende keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. Ruime tijd besteden we aan systematisch proeven (SAT), we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Nijmegen geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!
WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet
In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet in Nijmegen, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Dertig druivenrassen en hun eigenschappen, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt centraal in Nederland afgenomen.
WSET level 3
Advanced – sommelierniveau
Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining (praktijk en theorie). We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd de belangrijkste wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnbloggers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn uiteraard ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, met wijn te handelen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor die de voortgang van je studie met je bespreekt. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.
Wijn & Spijscursus
De ideale vooropleiding voor de Wijn & Spijscursus is de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Deze cursus vindt altijd plaats in een zeer goed restaurant.
We zullen in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen proeven, en vervolgens bespreken we deze samen: hoe creëer je geslaagde gastronomische combinaties, welke richtlijnen vergemakkelijken het begrip hiervan. Je zult veel leren over menuopbouw, productkennis, het koken in harmonie met gerechten en het selecteren van de juiste wijn bij de maaltijd. Bij deze cursus ontvang je het prachtige Wijn & Spijsboek – Fundamenten voor de Sommelier – en een handig werkboek.