Wijncursus - aanbod

Nijmegen

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Nijmegen

Volg je eigen wijncursus in Nijmegen.
Alleen en/of met vrienden, met je partner, je bent altijd welkom.
In Nijmegen hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden leer je de basisbegrippen over wijn. Je leert over wijbouw: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijnstijl is. De tien belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de verschillende keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. Ruime tijd besteden we aan systematisch proeven (SAT), we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Nijmegen geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet in Nijmegen, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Dertig druivenrassen en hun eigenschappen, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt centraal in Nederland afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining (praktijk en theorie). We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd de belangrijkste wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnbloggers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn uiteraard ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, met wijn te handelen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor die de voortgang van je studie met je bespreekt. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De ideale vooropleiding voor de Wijn & Spijscursus is de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Deze cursus vindt altijd plaats in een zeer goed restaurant.
We zullen in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen proeven, en vervolgens bespreken we deze samen: hoe creëer je geslaagde gastronomische combinaties, welke richtlijnen vergemakkelijken het begrip hiervan. Je zult veel leren over menuopbouw, productkennis, het koken in harmonie met gerechten en het selecteren van de juiste wijn bij de maaltijd. Bij deze cursus ontvang je het prachtige Wijn & Spijsboek – Fundamenten voor de Sommelier – en een handig werkboek.

Locaties

Restaurant Vesters
Groesbeeksedwarsweg 307
6521 DK, Nijmegen

Restaurant Vesters

Groesbeeksedwarsweg 307
6521 DK, Nijmegen

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Via via werd mij getipt om de WSET lessen bij de Wijnstudio te doen. Na de eerste les was ik helemaal gelukkig. Wat gaaf om elke les weer mensen voor je neus te hebben die weten wat ze vertellen, waarbij de passie van hen afspat. Ik heb een referentiekader opgebouwd waarmee ik alle wijnen kan proeven en beoordelen.
Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Verschillende leraren met allemaal een andere achtergrond en levensverhaal die allemaal één passie delen: wijn. De goedkoopste WSET Advanced cursus die er is, maar dat heeft absoluut niet afgedaan aan de kwaliteit van de lessen. Geweldige cursus die ik iedereen kan aanraden!
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Voor mijn cursus bij de Wijnstudio heb ik al meerdere andere wijncursussen gevolgd, maar bij de Wijnstudio heb ik écht leren proeven en de wijn leren te begrijpen. Daarnaast heb ik nu dankzij het proefclubje vrienden erbij!  Alle leraren zijn stuk voor stuk leuke mensen, met onwijs veel kennis. Ik vond het een hele prettige manier van leren, en raadt iedereen de Wijnstudio aan!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus