Wijncursus - aanbod

Roermond

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Roermond

Volg je eigen wijncursus in Roermond.
Alleen of met je vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Midden-Limburg hebben we in Roermond onderstaand aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke wijnkennis op. Je leert meer over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de verschillende wijnstijlen zijn. De tien belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van een wijnproducent. En nog vele andere essentiële onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat precies werkt. In de laatste les doe je dan examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, superleuk. De Basis Wijncursus in Roermond geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet ook in Limburg, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Dertig druivenrassen en hun karaktereigenschappen, wijngebieden in Europa en daarbuiten, wijnbouw en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En uiteraard oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben (SDEN 3 of hoger mag ook). Er zijn 9 lesavonden, plus een landelijk examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Deze pittige opleiding is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel en aan klanten. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een studiebegeleider. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Locaties

Rura – by Naomi & Joey
Luifelstraat 32
6041 EK, Roermond

Rura – by Naomi & Joey

Luifelstraat 32
6041 EK, Roermond

Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!
Het eerste contact met de Wijnstudio was tijdens  de ‘Masterclass the diversity of Riesling’ door Romana Echensperger MW. Vanaf dat moment heb ik vele masterclasses gevolgd bij de Wijnstudio en uiteindelijk mijn WSET level 3 Advanced Course behaald. Zowel het docentenkorps als de kwaliteit van de lessen zijn top! Het lesmateriaal en de communicatie rond de lessen is altijd zeer verzorgd.  
Voor mijn cursus bij de Wijnstudio heb ik al meerdere andere wijncursussen gevolgd, maar bij de Wijnstudio heb ik écht leren proeven en de wijn leren te begrijpen. Daarnaast heb ik nu dankzij het proefclubje vrienden erbij!  Alle leraren zijn stuk voor stuk leuke mensen, met onwijs veel kennis. Ik vond het een hele prettige manier van leren, en raadt iedereen de Wijnstudio aan!
Verschillende leraren met allemaal een andere achtergrond en levensverhaal die allemaal één passie delen: wijn. De goedkoopste WSET Advanced cursus die er is, maar dat heeft absoluut niet afgedaan aan de kwaliteit van de lessen. Geweldige cursus die ik iedereen kan aanraden!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Via via werd mij getipt om de WSET lessen bij de Wijnstudio te doen. Na de eerste les was ik helemaal gelukkig. Wat gaaf om elke les weer mensen voor je neus te hebben die weten wat ze vertellen, waarbij de passie van hen afspat. Ik heb een referentiekader opgebouwd waarmee ik alle wijnen kan proeven en beoordelen.