Wijncursus - aanbod
Rotterdam
Een passende wijncursus voor jou!

Volg je eigen wijncursus in Rotterdam.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Rotterdam hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.
Level 1
de Basis Wijncursus
In vier avonden krijg je basis wijnkennis. Je leert meer over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en vinificatie: de keuzes van een wijnmaker. En nog vele andere spannende onderwerpen. We besteden ruim de tijd aan systematisch proeven, je leert hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, Dat is leerzaam, maar ook erg leuk. De Basis Wijncursus in Rotterdam geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!
WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet
In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Dertig druivenrassen en hun karakter, wijnbouwgebieden in Europa en daarbuiten, viticultuur en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete tot edelzoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. We oefenen intensief met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.
WSET level 3
Advanced – sommelierniveau
Voor deze pittige opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben (of SDEN 3). Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers (ook voor vinologen), importeurs, winkeliers, wijnschrijvers en bloggers. Maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers over de hele wereld, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een eigen mentor. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.
Wijn & Spijscursus
De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN2). Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant. We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan met elkaar erover praten: hoe maak je een goede gastronomische combinatie, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert alles over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie Wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.