Wijncursus - aanbod

Rotterdam

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Rotterdam

Volg je eigen wijncursus in Rotterdam.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Rotterdam hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden krijg je basis wijnkennis. Je leert meer over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en vinificatie: de keuzes van een wijnmaker. En nog vele andere spannende onderwerpen. We besteden ruim de tijd aan systematisch proeven, je leert hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, Dat is leerzaam, maar ook erg leuk. De Basis Wijncursus in Rotterdam geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Dertig druivenrassen en hun karakter, wijnbouwgebieden in Europa en daarbuiten, viticultuur en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete tot edelzoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. We oefenen intensief met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze pittige opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben (of SDEN 3). Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers (ook voor vinologen), importeurs, winkeliers, wijnschrijvers en bloggers. Maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers over de hele wereld, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een eigen mentor. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN2). Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant. We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan met elkaar erover praten: hoe maak je een goede gastronomische combinatie, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert alles over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie Wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Wijnhandel Peeters
Vasteland 56
3011 BM, Rotterdam
Henri Bloem Rotterdam
Groenendaal 23a
3011 SK, Rotterdam
NOTK
Delistraat 20
3072 ZK, Rotterdam

Wijnhandel Peeters

Vasteland 56
3011 BM, Rotterdam

Henri Bloem Rotterdam

Groenendaal 23a
3011 SK, Rotterdam

NOTK

Delistraat 20
3072 ZK, Rotterdam

Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!
Voor mijn cursus bij de Wijnstudio heb ik al meerdere andere wijncursussen gevolgd, maar bij de Wijnstudio heb ik écht leren proeven en de wijn leren te begrijpen. Daarnaast heb ik nu dankzij het proefclubje vrienden erbij!  Alle leraren zijn stuk voor stuk leuke mensen, met onwijs veel kennis. Ik vond het een hele prettige manier van leren, en raadt iedereen de Wijnstudio aan!
Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag.
Bart van Doorn
Bart van Doorn
Wijn & spijscursus
Verschillende leraren met allemaal een andere achtergrond en levensverhaal die allemaal één passie delen: wijn. De goedkoopste WSET Advanced cursus die er is, maar dat heeft absoluut niet afgedaan aan de kwaliteit van de lessen. Geweldige cursus die ik iedereen kan aanraden!
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!
Na geweldig goede service en adviezen van de Wijnstudio ben ik gestart met de WSET level 2 cursus. Veel geleerd deze eerste week! Wijn leren beoordelen en het communiceren over wijn geoefend. Geleerd wat ik kan lezen op alle etiketten en over het opslaan, bewaren en serveren van wijn. Een enthousiaste nieuwe cursist.
Marjolein Coppens-Hofman
Marjolein Coppens-Hofman
Internationaal Wijnbrevet – WSET 2
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.