Word een wijnkenner

Sassenheim

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Sassenheim

Volg je eigen wijncursus in Sassenheim.
Met je partner of vrienden, of gewoon op jezelf, je bent bij ons altijd welkom.

Level 1
Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke en praktische basis op van wijnkennis en wijnproeven. Je leert over wijnbouw, hoe wijndruiven verbouwd worden, en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. Samen bespreken we de tien belangrijkste druivenrassen. Daarbij leer je de beginselen van vinificatie, de keuzes van de wijnmaker. Proeven doen we met behulp van de Systematisch Proefmethode. De helft van de tijd besteden we aan het systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, leerzaam en leuk! De Basis Wijncursus in Sassenheim geeft je zelfvertrouwen, in proeven en theorie.

Locaties

Well of Wine
Wasbeekerlaan 24
2171 AE, Sassenheim

Well of Wine

Wasbeekerlaan 24
2171 AE, Sassenheim

Een fijne leerzame en gezellige cursus, de combinatie van een enthousiaste docente, mooie locatie en veel interessante leerstof maakt deze cursus zeker de moeite waard!  
Joeri ten Vaarwerk
Joeri ten Vaarwerk
Basis wijncursus
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!