Steenwijk

Mood photo for Steenwijk

In Steenwijk kun je een wijncursus volgen.
Alleen, met je partner, met vrienden of familie, je bent altijd welkom.
Start met de Basis-wijncursus, daarna kun je door naar WSET level 2, en misschien wel WSET level 3.

Level 1
Basis wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basis op. Je leert over viticultuur, een internationaal woord voor wijnbouw: hoe worden wijndruiven geteeld, wat is de invloed van bodem en klimaat op de wijn. De 10 belangrijkste druivenrassen van de wereld worden uitgebreid behandeld. Vervolgens leer je over viticultuur, wijn maken, en de keuzes van de wijnmaker. Alle grote wijngebieden van de wereld komen aan bod. En de beginselen van wijn en spijs; de Basis Wijncursus behandelt alle belangrijke wijn-onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven: iedereen kan proeven! In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Steenwijk geeft je zelfvertrouwen, je leert proeven en je krijgt een goede theoretisch basis mee.

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden van 3 uur behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, een van de meest gevolgde wijncursussen in ons land! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken door heel Europa en de rest van de wereld, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen komen aan bod. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de SAT, de internationale systematische proefmethode van de WSET. Het examen wordt in Houten centraal in Nederland afgenomen.

Locaties

Odie wijn
Koningstraat 2
8331 HV, Steenwijk

Odie wijn

Koningstraat 2
8331 HV, Steenwijk

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Een fijne leerzame en gezellige cursus, de combinatie van een enthousiaste docente, mooie locatie en veel interessante leerstof maakt deze cursus zeker de moeite waard!  
Joeri ten Vaarwerk
Joeri ten Vaarwerk
Basis wijncursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.