Wijncursus - aanbod

Tilburg

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Tilburg

Volg je eigen wijncursus in Tilburg.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Tilburg hebben we onderstaand aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke wijn basiskennis op. Je leert meer over het werk in de wijngaard: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijnstijlen zijn. De 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen zal onze deskundige docent met je bespreken. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je stap voor stap hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Tilburg geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden van 3 uur behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, een van de meest gevolgde wijncursussen in ons land! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken door heel Europa en de rest van de wereld, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen komen aan bod. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de SAT, de internationale systematische proefmethode van de WSET. Het examen wordt centraal in Nederland afgenomen.

Locaties

Wijnkoperij van Bilsen
Korvelseweg 45
5025 JB, Tilburg

Wijnkoperij van Bilsen

Korvelseweg 45
5025 JB, Tilburg

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus