Wijncursus - aanbod
Utrecht
Een passende wijncursus voor jou!
Volg je eigen wijncursus in Utrecht.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom bij de Wijnstudio.
In Utrecht hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.
Level 1
de Basis Wijncursus
In vier avonden bouw je een degelijke basiskennis op. Je leert het belangrijkste over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 meest bekende druivenrassen en wijnmaken: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere spannende onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt (het verschil tussen lekker en goed). In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, superleuk. De Basis Wijncursus in Utrecht geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!
WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet
In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karaktereigenschappen, wijngaarden in Europa en daarbuiten, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete tot edelzoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.
WSET level 3
Advanced – sommelierniveau
Voor deze intensieve opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, vinologen, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel en aan klanten. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een persoonlijke studiebegeleider. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.
Wijn & Spijscursus
De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1. Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je een goede gastronomische combinatie, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert meer over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de juiste wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.