Wijncursus - aanbod

Utrecht

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Utrecht

Volg je eigen wijncursus in Utrecht.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom bij de Wijnstudio.
In Utrecht hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basiskennis op. Je leert het belangrijkste over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 meest bekende druivenrassen en wijnmaken: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere spannende onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt (het verschil tussen lekker en goed). In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, superleuk. De Basis Wijncursus in Utrecht geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karaktereigenschappen, wijngaarden in Europa en daarbuiten, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete tot edelzoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze intensieve opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, vinologen, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel en aan klanten. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een persoonlijke studiebegeleider. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1. Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je een goede gastronomische combinatie, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert meer over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de juiste wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Gouden Glas
Poortstraat 100
3572 HN, Utrecht
Biltstraat Wijn&Whisky
Biltstraat 36
3572 BC, Utrecht
Tchin-Tchin
Parijsboulevard 40A
3541 CX, Utrecht
Diversas
Grebbeberglaan 15
3527 VX, Utrecht

Gouden Glas

Poortstraat 100
3572 HN, Utrecht

Biltstraat Wijn&Whisky

Biltstraat 36
3572 BC, Utrecht

Tchin-Tchin

Parijsboulevard 40A
3541 CX, Utrecht

Diversas

Grebbeberglaan 15
3527 VX, Utrecht

Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!
Na geweldig goede service en adviezen van de Wijnstudio ben ik gestart met de WSET level 2 cursus. Veel geleerd deze eerste week! Wijn leren beoordelen en het communiceren over wijn geoefend. Geleerd wat ik kan lezen op alle etiketten en over het opslaan, bewaren en serveren van wijn. Een enthousiaste nieuwe cursist.
Marjolein Coppens-Hofman
Marjolein Coppens-Hofman
Internationaal Wijnbrevet – WSET 2
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Het eerste contact met de Wijnstudio was tijdens  de ‘Masterclass the diversity of Riesling’ door Romana Echensperger MW. Vanaf dat moment heb ik vele masterclasses gevolgd bij de Wijnstudio en uiteindelijk mijn WSET level 3 Advanced Course behaald. Zowel het docentenkorps als de kwaliteit van de lessen zijn top! Het lesmateriaal en de communicatie rond de lessen is altijd zeer verzorgd.  
Voor mijn cursus bij de Wijnstudio heb ik al meerdere andere wijncursussen gevolgd, maar bij de Wijnstudio heb ik écht leren proeven en de wijn leren te begrijpen. Daarnaast heb ik nu dankzij het proefclubje vrienden erbij!  Alle leraren zijn stuk voor stuk leuke mensen, met onwijs veel kennis. Ik vond het een hele prettige manier van leren, en raadt iedereen de Wijnstudio aan!