wijncursus

Volendam

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Volendam

Volg je eigen wijncursus in Noord-Holland.
Met je partner of vrienden, of gewoon op jezelf, je bent bij ons altijd welkom.
In Volendam bieden wij onderstaande wijncursussen aan.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke en praktische basis op van wijnkennis en wijnproeven. Je leert over wijnbouw, hoe wijndruiven verbouwd worden, en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. Samen bespreken we de tien belangrijkste druivenrassen. Daarbij leer je de beginselen van vinificatie, de keuzes van de wijnmaker. Proeven doen we met behulp van de Systematisch Proefmethode. De helft van de tijd besteden we aan het systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, leerzaam en leuk! De Basis Wijncursus in Volendam geeft je zelfvertrouwen, in proeven en theorie.

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Om aan deze uitgebreide cursus deel te nemen, wordt het (internationale) wijnbrevet aanbevolen. De cursus beslaat 9 lesavonden, inclusief een examentraining. Het wordt aangeraden om gemiddeld 9 uur per week aan zelfstudie te besteden. Wereldwijd is deze opleiding de voorkeurskeuze voor sommeliers, vinologen, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers. Niettemin zijn ook gemotiveerde wijnliefhebbers van harte welkom. Met WSET level 3 ben je in staat om diepgaande gesprekken te voeren met wijnmakers, wijn aan te kopen en te verkopen, en deskundig advies te geven over wijn, zowel aan tafel als aan klanten. Je ontvangt extra lesmateriaal en hebt persoonlijke studiebegeleiding. De cursus wordt afgerond met een landelijk examen, waarbij zowel theoretische kennis als proefvaardigheden worden getoetst.

Locaties

Paviljoen Smit-Bokkum
Slobbeland 19
1131 AA, Volendam

Paviljoen Smit-Bokkum

Slobbeland 19
1131 AA, Volendam

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus