Wijncursus - aanbod

Zwolle

Een pasende wijncursus voor jou!

Mood photo for Zwolle

Volg je eigen wijncursus in de hoofdstad van Overijssel.
Met vrienden of alleen, met partner, je bent altijd welkom bij de Wijnstudio.
In Zwolle hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basis op. Je leert over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn zijn. De belangrijkste tien druivenrassen en vinificatie, de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere belangrijke onderwerpen. We besteden ruime tijd aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, wat superleuk is. De Basis Wijncursus in Zwolle geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, een van de meest gevolgde wijncursussen ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en de rest van de wereld, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete tot edelzoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode van de WSET. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

De vooropleiding voor deze pittige opleiding is het Internationaal Wijnbrevet (WSET 2). Er zijn 9 lesavonden, plus een landelijk examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers en vinologen zijn ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren als sommelier, of aan tafel met vrienden en familie. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor. Afsluitend is er een landelijk examen theorie en proeven.

Locaties

Henri Bloem Zwolle
Thorbeckegracht 47-48
8011 VN, Zwolle
Wijnkoperij Mondovino
Assendorperstraat 107
8012 DH, Zwolle

Henri Bloem Zwolle

Thorbeckegracht 47-48
8011 VN, Zwolle

Wijnkoperij Mondovino

Assendorperstraat 107
8012 DH, Zwolle

Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Via via werd mij getipt om de WSET lessen bij de Wijnstudio te doen. Na de eerste les was ik helemaal gelukkig. Wat gaaf om elke les weer mensen voor je neus te hebben die weten wat ze vertellen, waarbij de passie van hen afspat. Ik heb een referentiekader opgebouwd waarmee ik alle wijnen kan proeven en beoordelen.
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!
Verschillende leraren met allemaal een andere achtergrond en levensverhaal die allemaal één passie delen: wijn. De goedkoopste WSET Advanced cursus die er is, maar dat heeft absoluut niet afgedaan aan de kwaliteit van de lessen. Geweldige cursus die ik iedereen kan aanraden!
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!