Bezoek de mooiste wijnbedrijven

Wijnreis

Een unieke ervaring

Mood photo for Wijnreis

Ontmoet de wijnmaker

De Wijnstudio organiseert regelmatig een prachtige educatieve wijnreis, die maandenlang voorbereid is.
We maken gebruik van ons netwerk om de allermooiste bedrijven te bezoeken. Dat kan de top van een wijnregio zijn, of de allergrootste coöperatie, of juist een hele kleine wijnboer die aan sterrenrestaurants levert. Veel bedrijven werken biologisch of biodynamisch. Iedere wijnmaker heeft een uniek verhaal over de regio, een familiegeschiedenis, de nieuwste ontwikkelingen in de wijngaard en de wijnkelder.

We zien het wijnrijpen op vaten of grote roestvrijstalen tanks, je krijgt een uitleg over druivenrassen en hun kwaliteiten. Stel je vragen aan de wijnmaker. Voortaan heb je een bepaald beeld en herinneringen aan een type wijn, je kennis komt niet meer uit een boek, maar uit ervaring. Meestal zijn de rondleidingen en proeverijen in het Engels, anders zorgen we voor directe vertaling.

Bij een wijnreis zijn de overnachtingen, de lunches en een aantal diners inbegrepen. De hotels en restaurants zijn soms eenvoudig maar goed, soms fantastisch, en altijd met een lokale invloed. We reizen rond, je ervaart de cultuur en sfeer van de wijnregio.

Onze top-wijnreizen

Leer een wijnregio kennen

Elke wijnreis is een nieuwe beleving